[b]ياللا نعمل بلح شام وبعد ماتاكلوا بيهمنى رايكم.
1- كوب ماء 2- ربع كوب زبده او زيت 3- كوب ونصف دقيق 4-ربع معلقة ملح 5- ملعقة كبيرة دقيق سميط بتاع البسبوسة6- 4 بيضات 7- ملعقة صغيرة كربونات.
الطريقه:- نضع الماء والزبده مع الملح يغلى فى النار ثم نضع الدقيق ودقيق السميط مع الكربونات مره واحده ونقلب بشده حتى تتكون عجينة لا تلتصق بالحله ثم نتركه ليرد تماما بعدها نضع البيض واحده ونقلب الى ان تختفى تماما ثم نضع الاخرى..وهكذا وبعدين نضع العجينه فى المكبس او كيس الحلوانى وعند رميه فى الزيت يكون الزيت دافىء ثم نخفض النار ونتركه يستوى على مهله وهكذا وعند اخراجه نضعه فى الشربات المكون من كوب ماء + 2كوب سكر ونصف لمونه ويكون الشربات سميك . ملحوظه سر القرمشه هى اضافة دقيق السميط
سر الهشاشه الكربونات
وبالهناء والشفاء.